70.000 de euro costă viața unui jurnalist

0

Un procuror slovac a identificat o femeie, Alena Zs., ca fiind comanditara asasinatului jurnalistului de investigaţie slovac Jan Kuciak, plătită cu suma de 70.000 de euro, în februarie, relatează AFP.

Kuciak a anchetat cu privire la legături între mafia calabreză ‘Ndragheta şi politicieni slovaci. Dublul asasinat al jurnalistului şi logodnicei sale a provocat manifestaţii importante contra Guvernului slovac şi a condus la demisia fostului premier Robert Fico, informează news.ro. ”Alena Zs. a ordonat crima, Tomas Sz. i-a ucis prin împuşcare, Miroslav M. era şoferul, iar Zoltan A. un intermediar”, a declarat luni procurorul, care nu şi-a precizat numele, într-o conferinţă de presă, la Bratislava. Aceste patru persoane au fost reţinute săptămâna trecută, inculpate şi plasare în arest.
Asasinatul a fost plătit cu suma de 70.000 de euro, dintre care 50.000 de euro în numerar, iar 20.000 de euro prin stingerea unei datorii a lui Zoltan A. către Alenz Zs., a precizat acelaşi magistrat.

Citește și: Marian Munteanu, contrapune referendumul pentru familie apartenenței la UE în prime-time la un post de știri: ”Va fi o declaratie de independență”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele