A murit actorul Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Hagrid în Harry Potter

0
- Reclama -

Actorul scoţian a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate de mai multă vreme, a confirmat agentul său, vineri seară.

Ajuns celebru pentru rolurile din Harry Potter, James Bond şi serialul polițist Cracker, Coltrane a murit într-un spital din apropierea casei sale din Larbert, în Scoţia.

El l-a interpretat în mod memorabil pe paznicul de la Academia de Vrăjitori Hogwarts – Rubeus Hagrid, în seria Harry Potter, începută în urmă cu două decenii.

De asemenea, în Marea Britanie, Robbie Coltrane a cucerit memorabil ecranele televiziunilor în rolul psihologului criminalist Dr. Edward „Fitz” Coltrane din serialul Cracker, pentru care a câştigat trei premii BAFTA consecutive pentru cel mai bun actor, o onoare egalată doar de un alt actor, Michael Gambon. Totodată, a fost nominalizat la BAFTA pentru drama National Treasure de pe Channel 4 şi pe BBC Scotland, pentru Tutti Frutti.

A avut interpretări memorabile și în filme precum Nuns On The Run, Mona Lisa şi Ocean’s 12.

- Reclama -

Coltrane a avut roluri celebre în lungmetraje și seriale

Tot el a jucat în filmele James Bond GoldenEye şi The World is not Enough, în care l-a interpretat pe Valentin Dmitrovici Zukovsky.

Robbie Coltrane s-a născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Scoţia, în 1950. Şi-a luat numele de scenă Coltrane la vârsta de 20 de ani, în semn de omagiu adus saxofonistului de jazz John Coltrane, şi s-a remarcat în producţia de teatru a lui Byrne, The Slab Boys. Printre primele roluri de film se numără Flash Gordon şi Mona Lisa, înainte de a apărea pe micul ecran în Tutti Frutti şi apoi în Blackadder al 3-lea.

Cu serialul Cracker a obţinut succesul de critică în anii 1990 şi şi-a făcut debutul în Harry Potter în 2001, chiar din prima parte a seriei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele