A murit Eddie Van Halen

0

Eddie Van Halen, chitarist şi fondator al legendarului grup de hard rock din anii 1980 Van Halen, a murit marţi după “o lungă luptă” cu cancerul, la vârsta de 65 de ani, a anunţat fiul său Wolf.

 

“Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila luptă cu cancerul în această dimineaţă”, a scris Wolf Van Halen pe Twitter.

Figură a hard rock-ului anilor 1980, devenit celebru cu melodia “Jump” vândută în milioane de exemplare în toată lumea, grupul Van Halen a fost înfiinţat în Pasadena, în apropiere de Los Angeles de Eddie şi fratele său Alex (baterie), împreună cu solistul David Lee Roth. Eddie Van Halen s-a născut în Olanda, dar a crescut în Pasadena. Era considerat un chitarist virtuos şi s-a remarcat prin solo-ul de chitară pentru “Beat It” a lui Michael Jackson, în 1993.

“A fost cel mai bun tată la care puteam visa. Fiecare moment pe care l-am împărtăşit cu el pe scenă şi în afară a fost un cadou”, a adăugat Wolfgang ‘Wolf’ Van Halen, care l-a înlocuit la baterie în formaţia originală pe Michael Anthony în 2007. După plecarea lui David Lee Roth, Van Halen a continuat să lanseze albume şi să cânte cu Sammy Hagar, apoi Gary Cherone,dar fără a mai avea popularitatea din prima perioadă.

Încep restricțiile în București. Poartă mască ca să nu ajungem la lockdown!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele