Acasă Noutăți Interne A venit sezonul nunților. Află cât costă un meniu de nuntă în...

A venit sezonul nunților. Află cât costă un meniu de nuntă în 2022 și la ce sumă a ajuns să fie darul mirilor

0
Meniurile la restaurant, muzica, dar și celelalte servicii s-au scumpit. Darul de nuntă este astfel mult mai mare decât înainte de pandemie. Cel puțin 600 de lei de persoană. Dacă mergeți la nuntă în București, fiți pregătiți cu 1.000 de lei de persoană.

Pandemia și inflația dau o nouă lovitură românilor. Darul de nuntă a crescut cu aproape 40%. Numărul nunților a crescut considerabil, deoarece majoritatea celor programate în 2020 sau 2021 au fost amânate pentru acest an. Au ajuns să se organizeze nunți și joi sau vineri, nu doar în weekend cum spune tradiția la români.

Prețuri mai mari

Cutie bani nunta pret ieftin este realizata din pal de calitate superioara

Scumpirile din ultima vreme, dar și inflația generează însă costuri mult mai mari. Organizatorii de evenimente au scumpit deja serviciile cu 10%.

„Pentru evenimentele care vor fi contractate anul acesta, vom fi nevoiţi să creştem preţurile cu cel puţin 10%, din cauza inflaţiei. Preţurile pentru materia primă au crescut. Totul s-a scumpit. Pentru evenimentele care sunt planificate acum, încă din anii precedenţi, mirii vor plăti acelaşi preţ ca în momentul în care am semnat contractul”, spun reprezentanţii HoReCa.

Un meniu de nuntă pentru o persoană pleacă de 60 de euro, adică 300 de le. Formațiile care cântă la nunți, dar și DJ-ii care întrețin atmosfera au crescut și ei tarifele cu 20%.

Pe lângă meniuri și muzică, mirii au cheltuieli mari și cu aranjamentele florale, dar și cu vestimentația. Aceste costuri pot depăși ușor 7.000 de lei.

Vezi și: În cât timp se eliberează certificatul de căsătorie. Care este procedura?

Scumpiri pe bandă rulantă

Darul de nuntă, mai scump decât un concediu. Bucureștiul e în top

Darul la nuntă a ajuns acum să fie cu 40% mai mare decât înainte în pandemie. Se spune că darul pentru fiecare persoană trebuie să fie cel puțin dublul meniului adică 600-700 de lei. O familie plătește astfel cel puțin 1.300 de lei. Cifrele sunt valabile dacă sunteți simpli invitați.  În București darul este și mai mare, cel puțin 1.000 de lei de persoană. Rudele mirilor dau un dar mai mare, care pleacă de 2,000 de lei de familie.

„Darul a crescut foarte mult. Depinde unde ţii nunta şi de la un oraş la altul. În oraşele mai mari este mai mult. Dar putem spune că darul e mai mare cu vreo 40%, anul aceasta”, susţine Bogdan, unul dintre participanţii la o nuntă organizată în 2022, potrivit sursei citate.
Simion Popescu, angajat al unui restaurant din București, a declarat că a fost nevoit să scumpească meniul anul acesta, la 80 euro de persoană, de la 40-50 de euro în 2019: ”Toți cei care și-au anulat nunta pe timpul pandemiei, acum acceptă orice preț…noi încercăm să facem un preț corect, chiar dacă toate lucrurile s-au scumpit, în această perioadă. Totuși pentru cei care aveau programată nunta și au fost nevoiți să o anuleze din cauza pandemiei, încercăm să păstrăm același preț de atunci.”, a declarat acesta.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele