UPDATE: Accidentul feroviar din Teleorman – din cauze încă neelucidate (VIDEO)

1
accident feroviar Teleorman
accident feroviar Teleorman
- Reclama -

CFR Infrastructură confirmă, la peste 9 ore de la accident, că a fost vorba despre o „tamponare” și că mecanicul a „trecut pe roșu”: „Mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția OPRIRE (culoarea ROȘIE) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare.

Știrei inițială

Cele două trenuri implicate, luni dimineaţă, în accidentul feroviar din judeţul Teleorman s-au ciocnit, însă cauzele şi mecanismul accidentului vor fi stabilite în cadrul anchetei. Singurul lucru pozitiv este că acest accident feroviar nu are urmările celui din Grecia, care s-a soldat cu peste 50 de persoane decedate.

Aici, doar 4 călători au ajuns la spital!

”Fără nicio discuţie, a fost o ajungere din urmă şi o tamponare violentă”, a declarat Laurenţiu Dumitru, director Agifer, referindu-se la accidentul din judeţul Teleorman.

Accidentul ar fi avut loc în dreptul gării din Roșiori, dar din cauza accidentului s-a deplasat aproximativ 500 de metri din cauza impulsului generat de impact.

- Reclama -

Vezi și Un român a murit în accidentul feroviar din Grecia

Agifer cercetează incidentul şi urmează a stabili cauzele şi mecanismul de producere.

Potrivit lui Laurenţiu Dumitru expertizele care vor fi realizate în cadrul cercetării ar putea contrazice orice detaliu iniţial, iar antepronunţarea este exclusă.

12 persoane au primit îngrijiri medicale, iar patru au fost transportate la spital, în urma unui incident feroviar care a avut loc, luni dimineaţă, în jurul orei 4.00, în judeţul Teleorman.

Datele iniţiale arătau că un tren de persoane a frânat brusc pentru a evita impactul cu un tren de marfă care deraiase anterior.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele