Achetatorii criminaliști din Kiev examinează peste 1000 de cadavre ale civililor

0

Anchetatorii criminalişti examinează în prezent 1.084 de cadavre ale civililor găsite în regiunea Kiev în urma retragerii forţelor ruse, potrivit Poliţiei capitalei ucrainene.

Cadavrele au fost examinate de anchetatorii criminalişti după ce forţele ucrainene au recâştigat controlul asupra regiunii, a declarat Andrii Nebîtov, şeful Poliţiei locale.

”În prezent, numărul cadavrelor este de 1.084, acestea au fost examinate de anchetatori şi duse la unităţi medico-legale”, a spus Nebîtov.

”Sunt civili care nu au avut nimic de-a face cu apărarea teritorială sau cu alte formaţiuni militare. Marea majoritate – între 50 şi 75 la sută – sunt oameni ucişi de arme uşoare, fie o mitralieră, fie o puşcă cu lunetă, în funcţie de locaţie”, a adăugat oficialul ucrainean.

Nebîtov a spus că peste 300 de cadavre nu au fost încă identificate.

”Aş dori să fac un apel către cetăţeni: informaţi-ne cu privire la cunoştinţele şi rudele dumneavoastră care au dispărut şi despre care nu ştiţi nimic. Nu aşteptaţi”, a fost mesajul şefului Poliţiei locale pentru cetăţenii ucraineni.

Anchetatorii din regiunea Kiev şi din alte părţi ale ţării ieşite de sub controlul rusesc au precizat că au găsit dovezi pe scară largă ale uciderii civililor de către forţele ruse.

Citește și: Aurescu: Ucraina trebuie să câştige acest război

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele