Acumulatori de trotinete furați din Franța descoperiți la Buzău

0
acumulatori trotinete
acumulatori trotinete
- Reclama -

Trei bărbaţi din judeţul Buzău, suspectaţi că au depozitat peste 200 de acumulatori de trotinete furați din Franţa, au fost depistaţi după localizarea semnalului GPS al bunurilor furate.

 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, cei trei sunt cercetaţi pentru tăinuire.

„În ziua de 21 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pârscov au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de tăinuire, trei bărbaţi din localităţile Pârscov, respectiv Berca. În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 226 de acumulatori pentru trotinete electrice”, se arată în comunicat.

Vezi și Șoferii consideră că trotinetele electrice sunt mai periculoși decât bicicliștii și motocicliștii

- Reclama -

Trotinetele fabricate în Statele Unite ale Americii au fost vândute în mai multe state din Uniunea Europeană, inclusiv în Franţa, de unde bănuţii ar fi sustras acumulatorii, dar şi în România.

După ce furturile au fost sesizate, producătorul a semnalat locul în care se află, folosindu-se de localizarea prin GPS.

„În ziua de 21 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Bucureşti, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că mai mulţi acumulatori ar fi fost sustraşi de la trotinetele aparţinând societăţii, de pe teritoriul Franţei, iar semnalul GPS al acestora ar fi fost identificat la imobile din localităţile Berca şi Pârscov”, a transmis IPJ Buzău.

Prejudiciul a fost estimat de agentul economic la 100.000 de euro, fiind recuperat în proporţie de 90%.

Poliţişti au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele