Adevărul produce insomnii politicienilor cu probleme penale

0

În contextul în care procurorii anticorupție au descins zilele trecute în primăria Capitalei solicitând o serie de documente privind contracte de achiziții publice din cadrul Poliției Locale, Clotilde Armand spune că „PSD are tradiţie în corupţie şi jaf din banii publici”.

„Staţi liniştită doamna primar şi nu vă mai agitaţi atât.
DNA cercetează o serie de achiziţii nu doar la PMB ci şi la Sectorul 1. Şi în general peste tot unde există primari PSD.
Aşa cum ştiţi PSD are tradiţie în corupţie şi jaf din banii publici. Bugetul unei primării înseamnă pentru domniile voastre fabrică de bani şi contracte cu dedicaţie pentru apropiaţi şi partid.
Chiar nu înţeleg de ce vă miraţi de afacerile voastre ilegale. Nu opoziţia sau DNA este de vină pentru cleptomania PSD”, scrie consilierul general USR Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul Monica Macovei spune că „Nicio lege „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va putea șterge un adevăr: este un condamnat definitiv pentru fraudă electorală și un inculpat. Adevărul este că PSD&ALDE, Dragnea&Tăriceanu vor să scape de dosare penale, să nu fie anchetați și eventual condamnați. Chiar ei sunt cei care „defăimează” țara, care fură țara, care mint la Bruxelles și ne trădează pe toți.

Citiți și George Soros este mai capabil decât Liviu Dragnea!

Mă bucur dacă îi produc insomnii lui Liviu Dragnea, adevărul mereu produce insomnii politicienilor cu probleme penale. Voi continua să spun adevărul: “statul paralel” este grupul de crimă organizată PSD&ALDE condus chiar de Dragnea și Tăriceanu, aceasta este “caracatița care a sugrumat România”.

Legea „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va fi doar împotriva mea, ci a tuturor celor care nu aplaudă și nu se înclină în fața infractorilor din politică, așa cum a fost ovaționat Dragnea la ultimul Congres al partidului.

Politicieni din PSD&ALDE au spus deja că protestatarii au făcut rău României. O minciună imensă, dar utilă pentru ca partidul-stat să-și justifice legea anti-defăimare. Magistrații care au semnat memoriul împotriva legilor justiției și au protestat față de modificarea Codurilor penale vor fi sancționați și ei de legea anti-defăimare? Șefa DNA, despre care ministrul-doctor în drept a spus că a afectat imaginea României, este numai bună de cercetat pe baza legii inventate de Dragnea?

Toți cei care atrag atenția că un grup de crimă organizată vrea să scufunde România doar pentru a nu intra la închisoare sunt cei care își apără țara, nu o defăimează”, spune Macovei.

Este esențial ca opoziția să se unească

„Este esențial acum să unim opoziția, partidele de dreapta. Protestele au creat așteptări foarte mari și lumea se întreabă: cu cine votăm?

Am fost întrebată la dezbaterea Grupului pentru Dialog Social, la care a fost decernat premiul GDS pentru 2017 mișcării civice cunoscute sub numele #rezist, cum au fost văzute protestele în afara țării. Am spus că, de la începutul anului 2017, lumea ne vede ca pe un popor vibrant, activ, interesat de soarta lui și a țării, un popor implicat.

Eu am trimis, periodic, fotografii cu protestele pe email europarlamentarilor, fără niciun comentariu, doar imagini. Asta se numește iubire de țară. La fel am făcut cu protestele magistraților, pentru a încerca să salvăm legile justiției, arătând că tocmai judecătorii, procurorii, grefierii protestează tăcut în fața instanțelor față de aceste legi. Plus protestele care au fost în capitale ale altor țări, la care românii s-au adunat în fața reprezentanțelor permanente ale României sau a ambasadelor.

Protestele au ridicat imaginea României. Activitatea anticorupție și protestele au ridicat România în ochii tuturor statelor membre ale Uniunii, și nu numai.

Am spus popor vibrant, determinat și care știe ce vrea. Și chiar lozincile lor, ceea ce scandau, arată asta: au început cu „Noaptea, ca hoții!”, apoi „Noaptea ca hoții, ziua ca mafioții!”, pentru că și cei de la putere, PSD&ALDE, s-au prins că n-a fost bine noaptea, a fost ca o bombă care a scos lumea în stradă, și-atunci s-au apucat să le facă ziua. Apoi au spus de ce protestează: „Nu vrem să fim o țară de hoți”, „Legile voastre sunt dezastre”. Protestatarii explicau tot timpul ce caută acolo și ce vor.

Și acum, ei trebuie să meargă mai departe: ies în stradă sau nu. Dar cel mai important lucru din acest moment este să unim opoziția, să unim dreapta. Eu stau de vorbă cu oameni din toate partidele de dreapta și cred că trebuie să ne implicăm în asta, în unirea lor. Iar protestatarii ar trebui să se implice în politică, unii au și spus că vor face asta.

Vă amintesc ce spunea Dante în Infernul: locul cel mai rău din iad este rezervat celor care stau deoparte în vremuri de criză morală.

Trebuie unită opoziția, pentru că, în acest moment, protestele au creat foarte mari așteptări și lumea spune: cu cine votăm? Dacă voturile se împart în 2 sau în 3, am pierdut”, conchide Monica Macovei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele