Află ce băuturi să nu bei în concediu, pentru a preveni apariția durerilor de cap

0

Durerile de cap pot fi provocate de mai mulți factori. Srestul, deshidratarea sau alergiile, acestea pot fi unele din cauzele principale pentru care s-ar putea să simți un ușor disconfort. Cele mai recente studii demarate de specialiști au arătat că există anumite băuturi care duc la apariția durerilor de cap. Hai să aflăm împreună mai multe despre ele.

Durerile de cap sunt determinate de mai mulți factori, iar atunci când sunt asociate cu consumul de băuturi, cei mai mulți au tendința să se gândească la băuturile alcoolice. Specialiștii au descoperit că nu doar alcoolul poate avea un efect nedorit asupra stării tale de bine.

Băuturi care duc la apariția durerilor de cap

Deși există nenumărate metode pentru a trata o durere de cap, important este ca în primă instanță să-i stabilești cauza. Durerile de cap pot apărea chiar și de la consumul sucurilor de fructe, spun cele mai recente studii.

Băuturile alcoolice sunt un alt factor care ar determina apariția durerilor de cap. Fiecare aliment sau băutură consumată va avea un impact direct asupra organismului. Iată la ce băuturi ar trebui să fii atent și de ce ele ar trebui consumate cu moderație.

Berea și vinul

Ce îngraşă mai tare: berea sau vinul?

Băuturile alcoolice sunt o sursă a apariția durerilor de cap, mai ales dacă sunt consumate în exces. Consumul acestora duce la deshidratare și la pierderea de electroliți. Se pare că berea și vinul ar avea cel mai repede un efect negativ asupra organismului.

Berea și vinul au un efect diuretic asupra organismului. Diureticele pot duce la apariția mai multor probleme de sănătate perecum apariția hipertensiunii arteriale. Consumate în exces, berea și vinul pot ajunge adevărate surse ale problemelor de sănătate din organism.

Există și vești bune. Studiile au demonstrat care sunt efectele benefice ale consumului de vin. Consumat cu măsură acesta ar putea ajuta la mai buna funcționare a organismului tău.

Băuturile energizante

10 lucruri pe care nu le ştiai despre băuturile energizante. Unele sunt  şocante! - Sănătate > Medicina generala - Eva.ro

Nu este nicio surpriză faptul că aceste produse se află pe lista de băuturi care duc la apariția durerilor de cap.

Conform celor mai recente studii, băuturile energizante au o cantitate foarte ridicată de zahăr în compoziția lor. Pe lângă zahărul adăugat se mai găsesc și extracte de plante care au rolul de a oferi organismului un boost rapid de energie.

Chiar dacă astfel de băuturi te pot ajuta pe termen scurt și te vor face să te simți energizată rapid, în timp efectul lor poate fi nociv asupra organismului. Studiile arată că la aproximativ două ore după consumarea băuturilor energizante s-ar putea să apară durerile de cap însoțite de deshidratare și apatie.

Sucul de fructe

Cand se bea sucul de fructe si legume? - SanatateaFemeilor.ro

Pare greu de crezut, dar sucul de fructe se află pe lista de băuturi care duc la apariția durerilor de cap. Sucul de fructe poate fi bogat în zahăr, iar acesta ar putea avea un efect negativ asupra sistemului nervos.

Studiile arată că sucul de fructe, în special cel din comerț, ar putea să provoace dureri de cap, dar și alte probleme de sănătate, în special dacă sunt consumate pe termen lung. Sucul de fructe poate duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge.

Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge vor provoca, cel mai probabil, efecte adverse precum durerile de cap. Poți încerc să înlocuiești sucul de fructe cu cele din legume. Sucul de spanac și castravete are un efect benefic asupra organismului și ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cafeaua

Tipuri de cafea si prezentarea lor – Homatex

Dacă ești obișnuită să bei cafea, atunci renunțarea din prima s-ar putea să fie foarte dificilă pentru tine. Cu toate acestea, specialiștii spun că persoanele care consumă mai multe cești de cafea pe parcursul zilei pot experimenta dureri de cap.

Aceștia nu recomandă consumul a mai mult de două cești de cafea pe zi. Conform specialiștilor cafeaua poate avea un efect negativ asupra sistemului nervos, dar și a sistemului circulator.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele