Aglomeraţie de automarfare la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria

0

Poliţia de Frontieră a anunţat marţi că la graniţa cu Ungaria şi la cea cu Bulgaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate automarfarelor, în mod special la Vărşand, Nădlac II, Petea şi Calafat.

 

Totodată, implementarea unei noi aplicaţii la control de către autorităţile de frontieră maghiare şi activităţile de verificare pentru autorizaţiile de tranzit ale autorităţilor vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere, mai arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

„Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sighetu Marmaţiei şi Giurgiu au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere”, potrivit sursei citate.

Prin urmare, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în Nădlac II, cât şi în Vărşand şi Calafat, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

La cele două graniţe, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statele vecine.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele