Agricost ar putea fi cumpărată de un investitor din Emiratele Arabe Unite

0

Despre marile companii din zona golfului e știut că sunt în căutarea diversificării operațiunilor. Petrolul nu va mai fi o sursă de venit importantă pe termen lung, iar regiunea nu excelează deloc în agricultură. Așa că se cumpără companii care deșin sau operează mari suprafețe de teren agricol, în Africa, Australia sau Europa. 

Unul dintre acești investitori e Al Dahra, grup din Emiratele Arabe Unite, cu afaceri de un mliard de dolari anual, care ar putea cumpăra Agricost Brăila, care operează în sistem de arendă 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei.

Al Dahra face parte din holdingul Al Ain, fondat de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan și e activă în sectorul agricol, în special cereale, producţia şi vânzarea acestora.

Agricost, recoltă de 416 milioane de tone de cereale în 2016

Compania e activă în peste 20 de pieţe, prin intermediul mai multor fuziuni și achiziții, a ajuns la afaceri de un miliarde de dolari cu o rată anuală de creștere de 51%.

Compania operează la nivel global circa 81.000 de hectare, iar o potențială achiziție a Agricost ar adăuga cele 56.000 de hectare operate de compania românească.

Agricost a recoltat 416.000 de tone de cereale în 2016, cea mai amre recoltă din România, a ajuns la afaceri de 387 de milioane de lei și un profit de circa 71 de milioane de lei.

Sursa: Agricost ar putea fi cumpărată de un investitor din Emiratele Arabe Unite

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele