Alcoolul ne omoară, la propriu

0

Alcoolul este responsabil pentru trei milioane de decese în fiecare an, însemnând 5,3% din populaţia globului, conform unui nou raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie The Guardian, citat de news.ro.

Datele arată că, în 2016, dintre aceste trei milioane de victime, 2,3 milioane au fost bărbaţi iar aproape 29% dintre decese au venit în urma unor accidente rutiere sau sinucideri. Raportul, care este publicat o dată la patru ani, subliniază impactul alcoolului asupra sănătăţii publice din întreaga lume şi demonstrează faptul că tinerii sunt cei mai afectaţi: 13,5% dintre decesele persoanelor cu vârste între 20 şi 30 de ani sunt cauzate de alcool iar din totalul morţilor premature, 7,2% dintre acestea s-au produs ca urmare a consumului de alcool.

În raport, se precizează că alcoolul îi afectează mai puternic pe cei cu situaţii financiare precare.
La nivel global, băuturile spirtoase reprezintă 45% din consumul de alcool, berea 34% iar vinul 12%. Totuşi, peste un sfert din consumul total de alcool nu este monitorizat prin statistici oficiale.

Citește și: USR cere demisiile de urgență a lui Carmen Dan si ale șefilor Jandarmeriei urmăriţi penal de Parchetul General

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele