Alegeri locale, la maxim 6 luni de la încetarea Stării de Urgență

0

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va avea consultări cu partidele politice pe tema alegerilor locale.

 

“Voi chema partidele politice la consultări, aşa cum am anunţat, şi împreună vom analiza şi vom lua decizia legată de alegerile locale”, a afirmat Orban, întrebat în legătură cu scrisoarea AEP în care se propune amânarea alegerilor locale.

Polonia nu amână alegerile și trece la votul prin corespondență. România, în special partide ca PSD sau ALDE, refuză o astfel de situație. Votul electronic sau prin corespondență ar putea reduce drastic șansele baronilor să mai câștige mandate.

În Polonia se poate: votul prin corespondență

AEP, alegeri locale în contextul pandemiei de coronavirus

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propune ca alegerile locale să fie organizate în termen de cel mult 6 luni de la momentul încetării stării de urgenţă, deoarece, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, o mare parte din etapele procesului electoral nu se pot desfăşura, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Mituleţu-Buică a apreciat că este nevoie de o decizie politică în privinţa alegerilor locale, având în vedere că, dacă acestea s-ar ţine la termen, în perioada următoare trebuie demarate procedurile pentru organizarea şi desfăşurarea lor.

SHARP KC-G40EUW,  ajutorul tău după efortul depus la sală

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele