Aleksei Navalnîi crede că Putin a încercat să-l omoare prin otrăvire

0

Aleksei Navalnîi, însănătoșit, a declarat pentru săptămânalul german Der Spiegel că Vladimir Putin s-a aflat în spatele tentativei de otrăvire în urma căreia a fost la un pas de moarte.

 

Opozantul politic rus a subliniat că nu se teme, de președintele rus, transmite Reuters.

Navalnîi a fost transportat cu avionul din Rusia la Berlin după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern.

Din luna august el a fost tratat în spitalul berlinez Charite pentru ceea ce Germania afirmă că a fost o otrăvire cu un agent toxic cu potenţial letal. În cursul lunii septembrie a fost externat.

Prima fotografie cu Navalnîi după ieșirea din comă

”Susţin că Putin se află în spatele infracţiunii şi nu am nicio altă versiune despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Aleksei Navalnîi pentru săptămânalul german, care va publica interviul integral în cursul zilei de joi.

Occidentul a cerut explicaţii din partea Kremlinului, care a negat orice implicare în acest incident şi a afirmat că trebuie întâi să vadă dovada unei infracţiuni.

”Nu simţi nicio durere, dar ştii că mori”, a spus Navalnîi referitor la momentul în care agentul toxic a început să-şi facă efectul asupra sa. El a adăugat că va reveni în Rusia: ”Misiunea mea acum este să rămân curajos. Şi nu mi-e frică de nimic!”.

6 produse care te scapă de coronavirus Covid-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele