Alexandru Rafila declară că de luni vor fi peste 2000 de persoane confirmate cu COVID, România trece în scenariul 4

0

Alexandru Rafila a declarat că de luni vor fi peste 2000 de persoane confirmate cu coronavirus COVID 19. Asta înseamnă că România trece în scenariul 4 elaborat de autorități în cazul epidemiei de coronavirus SARS-Cov-2. Rafila este șeful Societății Române de Microbiologie, poziție generată de reputație, nu de jocuri ieftine de politicieni.

 

Deci, pentru români este de așteptat să se confrunte cu noi acte normative din partea autorităților.

„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a arătat Alexandru Rafila.

Purificatorul SHARP KC-D40EUW, perfect pentru camera copilului

Mai exact, spitalele vor fi reorganizate, urmând ca unele unități să fie dedicate tratării pacienților cu Covid-19. Nu toate cazurile vor putea să fie tratate în spital, cazurile mai ușoare se vor trata la domiciliu.

Pășirea într-o asemenea fază va însemna că este posibil ca medici infectaţi, dar asimptomatici, să îi trateze pe cei infectaţi. „Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal” declară Alexandru Rafila.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele