Alina Gorghiu propusă la șefia Senatului. Meleșcanu se ține de scaun

0
alina gorghiu

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, după ce Curtea Constituţională a stabilit că a fost neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Camerei superioare.

„Cu siguranţă, candidatul PNL pentru preşedinţia Senatului, care a fost şi votat în Biroul Politic Naţional, este Alina Gorghiu”, a spus Orban într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria.

Citește și Teodor Meleșcanu a fost ”plantat” neconstituţional în funcţia de preşedinte al Senatului

Plenul CCR s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului 36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori.

“Mele” nu se vrea plecat de la șefia Senatului

Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că îşi va asuma prerogativele pe care le are în acest moment până la publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei CCR.

„Până la publicarea în Monitorul Oficial, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am”, a spus Meleşcanu, precizând că după publicare vor fi făcute „consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluţie în acest caz”.

Citește și Meleșcanu este cercetat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului pentru că a mințit diplomații străini

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele