Amadeus IT a obținut un profit de 1,1 miliarde euro în 2017

0

Amadeus IT Group, un partener de tehnologie al industriei de turism, a obținut un profit ajustat de 1,12 miliarde euro în 2017, în creștere cu 22,5% față de 2016. Veniturile companiei au crescut anul trecut cu 8,5%, ajungând la 4,85 miliarde euro, în timp ce EBITDA a crescut cu 9,7%, ajungând la 1,86 miliarde euro.

Creșterea puternică a profitului a fost susținută de performanța pozitivă a operațiunilor noastre, de scăderea cheltuielilor financiare și de reducerea cheltuielilor fiscale. Rata impozitului pe venit pentru 2017 a fost de 20,8%, comparativ cu 28,2% în 2016.

Parteneriate noi

„Progresul financiar solid al Amadeus a continuat în 2017. Creșterea pozitivă înregistrată în toate segmentele noastre de afaceri a contribuit la creșterea cu 9,7% a EBITDA și 22,5% a profitului ajustat”, spune Luis Maroto, președinte și CEO al Amadeus. „În segmentul nostru Airline IT am înregistrat repere importante, cum ar fi migrarea zborurilor interne ale Southwest către Altea în luna mai. Am semnat, de asemenea, contracte cu transportatori de top, cum ar fi Air Canada, care contribuie la diversificarea geografică a clienților noștri. De fapt, anul trecut 57,7% dintre pasagerii care s-au îmbarcat au fost generați în afara Europei, comparativ cu 54,1% în 2016”.

„Creșterea a fost, de asemenea, consistentă în segmentul nostru de distribuție. Rezervările aeriene ale agențiilor de turism au crescut în toate regiunile, fiind susținute de creșterea industriei și o creștere de 0,6 puncte procentuale a poziției noastre competitive, până la 43,9%. În ceea ce privește noile noastre afaceri, acestea au continuat să progreseze bine. În noiembrie Premier Inn a semnat pentru cele două capacități-cheie (CRS –  Central Reservation System și PMS – Property Management System) ale platformei noastre de Hospitality. Baza de clienți pentru Airport IT a crescut datorită semnării de noi contracte cu aeroporturi din întreaga lume, de la Australia până în Franța, SUA și regiunea CIS (Comunitatea Statelor Independente). Având în vedere perspectivele de creștere a traficului de călători și a economiei la nivel mondial, precum și tendințele pozitive care stau la baza afacerii noastre, suntem convinși că Amadeus va continua să înregistreze o creștere sănătoasă în 2018”, a concluzionat Maroto.

Principalele elemente financiare ale anului

Datoria financiară netă a companiei a fost de 2,08 miliarde euro la 31 decembrie 2017. La Adunarea Generală a Acționarilor din iunie, acționarii au aprobat dividendele brute anuale din profitul din anul 2016. Valoarea totală a dividendelor a crescut cu 21,3%, ajungând la 412,5 milioane euro, ceea ce reprezintă 50% din profitul raportat în 2016. Consiliul nostru de administrație a propus, în decembrie, menținerea ratei de plată de 50% pentru anul 2017 (procentul maxim din intervalul de plăți aprobat de 40%-50%).

În iunie 2018, consiliul de administrație va prezenta spre aprobare de către AGA un dividend brut de 1,135 euro pe acțiune, inclusiv un dividend interimar de 0,48 euro pe acțiune (brut) plătit deja la data de 31 ianuarie 2018.

Amadeus este lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism. Grupurile de clienți includ furnizori de turism (de exemplu, companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot, etc.), vânzători din turism (agenții de turism și site-uri specializate) și clienți finali (corporații și companii de management al turismului).

Grupul Amadeus are în jur de 15.000 de angajați la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) și Erding (operațiuni), precum și în cele 70 de reprezentanțe Amadeus la nivel global.

Sursa: Amadeus IT a obținut un profit de 1,1 miliarde euro în 2017

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele