Ambasada Suediei lovește din nou: ironie la adresa întâlnirii ratate Dăncilă – Juncker

0

Ambasada Suediei la București a postat marți un mesaj pe Facebook în care arată că Stockholm și-a rezolvat problema traficului rutier, iar acum ”nimeni nu trebuie să plece foarte devreme la drum pentru a ajunge la timp”. Deși nu face referire directă la incidentul de luni, mesajul pare a fi o trimitere la întâlnirea ratată dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean – Claude Juncker.

Ambasada Suediei și-a făcut un obicei din a ironiza pe Facebook momentele hilare din politica internă românească. Cea mai recentă astfel de postare a fost ocazionată de plângerea lui Liviu Dragnea privind o presupusă tentativă de asasinare din partea a patru bărbați la Athenee Palace. Ambasada Suediei a postat în primă fază un anunț despre grupul ABBA, care are fix patru membri. Internauții s-au amuzat copios, dar distracția a continuat când ambasada a postat povestea unui celebru asasinat din secolul 18, când regele suedez Gustav III a fost împușcat la Operă de cinci membri ai aristocrației. ”Cinci conspiratori și o tentativă de asasinat la operă”, se intitulează postarea.

Ambasada Suediei a mai fost în atenția publică în luna iulie, când a rezistat presiunilor venite dinspre guvern să declare că plăcuțele M..E PSD sunt ilegale. Ambasada a susținut constant că plăcuțele sunt obținute legal în Suedia și că pot fi utilizate și în România.

Postarea integrală a Ambasadei Suediei:

Back in 2005 Stockholm was facing traffic jams. But nowadays one doesn’t have to leave a lot earlier to arrive on time,…

Publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pe Luni, 17 Septembrie 2018

 

Citește și Carmen Dan:Raportul privind violenţele din 10 august nu va fi desecretizat

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele