Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru comisarii de la Protecția Consumatorilor pe litoral

0

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de peste 2,8 milioane de lei în urma controalelor efectuate în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022”, în perioada 27 iunie – 8 august, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în timpul acţiunilor de control au fost verificate 1.314 unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, dintr-un total de 1.331, listate de ANSVSA. În urma controalelor au fost aplicate 283 de sancţiuni în valoare de 2.807.600 lei, fiind, totodată, emise o Ordonanţă de interzicere a activităţii şi alte patru Ordonanţe de suspendare temporară.

Produse alimentare confiscate

De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

ANSVSA menţionează că, în urma acestor controale, s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 îşi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu şi Vama Veche.

Echipele de control actualizează permanent harta unităţilor de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, efectuează acţiuni de control oficial şi oferă consiliere agenţilor economici.

În plus, au fost intensificate acţiunile de control oficial la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii.

Autoritatea, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival (0786.577.007), unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul de Call-Center al ANSVSA (0800.826.787), apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele