Amenzi de peste 70.000€ date de Garda de Mediu la Sinteşti, pentru incendieri și mașini dezmembrate ilegal

2
Sintesti poluare garda mediu
Sursa foto: facebook/Garda Nationala Mediu

De la doar patru persoane fizice au fost confiscate peste 12 tone de metale și 3 tone de cauciucuri, iar cea mai importantă captură a fost un autocar parțial dezmembrat, aflat într-o zonă illegal împrejmuită.

 

La decinderea de vineri au participat Garda de Mediu, Jandarmeria, Poliția, Consiliul Județean Ilfov și Enel, după ce localitatea Sintești, județul Ilfov, a devenit ”polul incendierilor ilegale, al mașinilor dezmembrate și al afacerilor pe persoană fizică, cu deșeuri feroase”, scrie pagina de Facebook a instituției.

Mai mult de 120 de reprezentanți ai organelor de ordine și de control au luat cu asalt localitatea, în încercarea de a opri arderile și infracționalitatea economică. S-au dat 12 sancțiuni principale în valoare de 350.000 de lei și patru sancțiuni complementare de interzicere a activității, pentru patru persoane fizice fiind confiscate peste 12 tone de metale și 3 tone de cauciucuri.

Vezi și Județul Dâmboviţa a câştigat Sfinxul şi Babele din Bucegi, în procesul cu județul Prahova

În localitatea Sintești dispar de la autovehicule de mici dimensiuni, la autocare și în care aproape fiecare curte arată ca un centru de colectare a fierului, dar nimeni „nu știe” exact unde și-a pus actele de proprietate pentru terenuri sau mărfurile din curte.

Aici, toată lumea cumpără și vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă și profită de faptul că legislația actuală nu le permite autorităților să confiște mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de proveniență. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde pentru petele de ulei de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalitățile. Azi, echipele mixte ale Gărzii de Mediu, Jandarmeriei, Poliției, Consiliului Județean Ilfov și Enel au ajuns în zonă de la primele ore ale dimineții și după o supraveghere a întregii zone cu drona Consiliului Județean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deșeurile incendiate pe câmpuri. Mai mult, au fost anulate debranșării ilegale la rețeaua publică de iluminat”, a declarat Marioara Gătej, Comisarul General al GNM.

Vineri, cea mai importantă captură a fost un autocar parțial dezmembrat, aflat într-o zonă împrejmuită ilegal pentru care localnicul respectiv avea un act de vânzare încheiat pe numele „unui văr” dintr-o altă localitate. Pe lângă acesta au fost confiscate însă mai multe tone de metale feroase, printre care și un cuptor rotativ pentru topire, precum și 500 de kilograme de materiale neferoase și peste 3 tone de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localității.

Patru utilaje de mare tonaj ale REMAT au asigurat transportul materialelor confiscate, către platformele de depozitare autorizate.

Aceste controale ale echipelor mixte vor continua în toată perioada care urmează, mai arată Garda de Mediu în comunicatul de presă.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele