ANAF scoate la vânzare ARO-ul lui Ceaușescu fabricat în 1977

0

ANAF scoate la licitație un automobil ARO fabricat în 1977, confiscat de la omul de afaceri Ovidiu Tender. Prețul de pornire al licitaţiei este de 103.125 de lei, potrivit anunțului oficial al ANAF.

Licitația va fi organizată pe 18 decembrie 2019, la sediul ANAF din București, bulevardul Lucrețiu Pătrășcanu.

Automobilul a fost folosit de Nicolae Ceaușescu în vizite oficiale. Într-una dintre fotografii, dictatorul, alături de fostul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, erau la bordul automobilului şi salutau mulţimea pe bulevardul Kiseleff.

Caroseria mașinii este mai lungă decât în cazul modelului de la care s-a pornit. Plus, motorizarea ARO 304 fiind echipat cu un motor pe benzină de 2500cmc.

Citește și O firmă cu sediul într-o garsonieră de la etajul 10 a dat lovitura în acest an: Contracte publice de 145 de milioane de euro pentru întreținerea drumurilor. Legătura cu CNAIR

 

Mașina are doar 72.400 de kilometri și este un model special, produs la fosta uzină de la Câmpulung.

Mașina ARO a fost achiziționată în trecut de omul de afaceri Ovidiu Tender. Fiscul a confiscat-o ca urmare a deciziei judecătoreşti de condamnare a lui Tender la 12 ani şi 7 luni de detenţie în dosarul Rafo-Carom. Fiscul trebuie să recupereze de la Tender şi Marian Iancu un prejudiciu de aproape 30 de milioane de euro. Între timp, la începutul lunii noiembrie, Tender a fost eliberat din penitenciar după ce a ispăşit 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele