Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia la licitaţia privind achiziţia celor 100 de troleibuze

0

Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia la licitaţia privind achiziţia celor 100 de troleibuze de către Primăria Bucureşti, iar primarul general Gabriela Firea anunţă că primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie a acestui an.

 

”Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia companiilor Solaris Bus&Coach SA şi Skoda Electric SA la licitaţia prin care Primăria Capitalei a atribuit contractul privind achiziţia celor 100 de troleibuze Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. (lider) – Sileo Gmbh (asociat). Contractul fusese atribuit în luna octombrie a anului trecut, însă semnarea acestuia a fost blocată. În data de 25februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia companiilor”, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă Primăria Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea spune că este un pas important în modernizarea parcului auto al STB.

”Prin achiziţia celor 100 de troleibuze realizăm un alt pas important în modernizarea parcului auto al Societăţii de Transport Bucureşti. Astfel, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuală conducere a Primăriei Capitalei ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze pentru care voi semna contractul în cel mai scurt timp, cele 400 de autobuze Otokar achiziţionate anul trecut şi care se află în trafic şi cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare va începe curând şi se va efectua etapizat. Primul autobuz hibrid va ajunge în Capitală în cel mai scurt timp, pentru omologare”, a declarat Gabriela Firea.Firea a adăugat faptul că noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, şi, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Citește și: Google, Youtube și alte platforme au dreptul de cenzură în SUA

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele