Andrei Ivan s-a transferat în Rusia pentru 4 milioane de euro

0

Atacantul Andrei Ivan s-a transferat de la CS Universitatea Craiova la FC Krasnodar (Rusia) suma de transfer fiind de 3 milioane de euro + 1 milion bonus, în funcţie de prezenţele în prima echipă şi de performanţe . Salariul fotbalistului este  500.000 de euro pe an, are un contract valabil cinci ani. FC Krasnodar a terminat pe locul 4 în campionatul Rusiei în ultima ediție și va evolua în preliminariile Europa League.

„E o sumă bună de bani pentru Craiova, dar şi pentru jucător. A muncit pentru acest salariu, îl merită. Să sperăm că va progresa în continuare la Krasnodar pentru că este la începutul unei cariere măreţe”, a declarat selecționerul Cristoph  Daum, pentru Digi Sport.

Jucătorul de 20 de ani are 5 selecții la  prima reprezentativă a României, fără a marca vreun gol, a debutat la naţională în 2015.

Site-ul oficial al celor de la CSU Craiova a anunțat transferul și i-a transmis jucătorului că după ce va ajunge un mare fotbalist în marile campionate europene este așteptat să revină la echipa alb-albastră: „Cariera lui se confundă cu renașterea Științei: la 15 ani și 9 luni, Andrei Ivan juca primul meci în tricoul Universității, într-un amical cu Clinceni. Era iarna lui 2013. De atunci, Ivan și Știința au crescut împreună. A înscris primul gol pentru Universitatea într-un derby de totul sau nimic cu Târgu Mureș, în liga secundă. Tot atunci a făcut pentru prima oară și saltul pe care deja l-a patentat și l-a făcut celebru. De atunci, reușitele au curs: 19 goluri și 13 assist-uri are Ivan, în cele 101 meciuri jucate pentru Știința. Unul dintre goluri a fost marcat chiar la debutul lui în Liga I, contra FCSB, în Ghencea. Ivan cel Groaznic nu ajunge oriunde, ci la una dintre forțele primei ligi din Rusia. FC Krasnodar a perfectat deja alte 7 transferuri, în această vară, iar în acest sezon în care și-au și inaugurat una dintre cele mai frumoase arene (pe care se vor disputa și meciuri de la Cupa Mondială 2018) se anunță o candidată puternică la titlu. De altfel, de la promovarea pe prima scenă, Krasnodarul nu a terminat niciodată mai jos de locul 4 în campionat. Așadar, Ivan ajunge la o echipă unde nu doar că va juca, ci o va face în cele mai prestigioase competiții europene. Andrei, aceste ultime rânduri sunt pentru tine și sunt scrise din toată inima: au fost patru ani frumoși, chiar dacă grei. Împreună am realizat foarte multe: Universitatea a redevenit echipa cu care oltenii se mândresc, iar tu ai devenit cel mai promițător tânăr jucător român și una dintre vedetele Ligii I. Ne despărțim cu sufletul greu, dar cu convingerea că și tu, și Știința, vom continua urcușul înspre stratosfera fotbalului, chiar dacă separat. Poate că peste 10 ani, când tu vei fi cel mai bun marcator al Naționalei României și Știința cea mai mare forță a Ligii I, drumurile ni se vor întâlni iarăși și te vom revedea în tricoul alb-albastru în care ne-ai făcut să te iubim. Îți mulțumim pentru tot și îți vom ține pumnii la fiecare minut pe care îl vei petrece pe teren, în tricoul noii tale echipe.”

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele