Angela Merkel își exprimă îngrijorarea declarând că ura ar putea conduce la un nou război mondial

0

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel și-a exprimat îngrijorările cu schimbările bruște care au loc în lume astăzi, arătăndu-și îngrijorarea în ceea ce privește alimentarea urii și dezbinarea care macină relațiile dintre diverse țări.

Angela Merkel a dat exemplul celui de al doilea război mondial și lecțiile pe care ar fi trebuit să le învețe omenirea de acolo.

“Oamenii care au avut experienţa celui de-al II-lea Război Mondial, ultima catastrofă globală, mor, astfel că nu mai sunt martori oculari. Ei au învăţat din acea experienţă teribilă că nu trebuie alimentată ura, că sunt necesare eforturi mari pentru construirea prieteniilor”, a declarat Angela Merkel în cursul unui seminar desfăşurat în Berlin.

De asemenea, cancelarul Germnaiei a dat exempul importanței acordurilor internaționale în prezent, acorduri care se deteriorează în opinia ei, declarând că și acordurile fac parte dintr-un șir de experiențe de după războaiele mondiale de care ar fi trebuit să se țină cont mai mult.

“Acordurile şi instituţiile internaţionale îşi pierd influenţa. Situaţia este îngrijorătoare, deoarece ordinea globală multilaterală este rezultatul lecţiilor învăţate în urma războaielor mondiale din secolul trecut”, a subliniat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters.

Citește și Premieră istorică în Germania: Principalii adversari ai lui Merkel vor fi conduşi de o femeie

În domeniul comerţului internaţional, liderul Germaniei a subliniat că tendinţele protecţioniste afectează activităţile de piaţă, denunţând abordarea protecţionistă a preşedintelui SUA, Donald Trump.

“Suntem fericiţi să continuăm negocierile cu Statele Unite (pentru un acord transatlantic -n.red.), dar nu sub Sabia lui Damocles”, a atras atenţia Angela Merkel, exprimând speranţa că Uniunea Europeană nu va ajunge să introducă măsuri de retorsiune faţă de taxele vamale suplimentare impuse de Washington.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele