Aproape 30 de imigranți s-au înecat în Canalul Mânecii după scufundarea unei ambarcaţiuni

1

Circa 27 de decese s-au raportat, deocamdată, după ce o barcă plină cu imigranţi extracomunitari, ce încercau să ajungă în Marea Britanie, a naufragiat, miercuri, în Canalul Mânecii, anunţă autorităţile din Franța, citate de postul „BFMTV”.

Tragedia a avut loc în largul Portului francez Calais, iar la bordul ambarcaţiunii care plecase din Dunkerque se aflau aproximativ 50 de imigranţi clandestini.

Câteva nave şi elicoptere ale Pazei de Coastă franceze continuă operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori.

Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne, s-a deplasat miercuri seară la Calais, iar Parchetul din Dunkerque a deschis o anchetă privind „ucidere involuntară în formă agravată” şi „asistenţă acordată imigranţilor clandestini, în formă organizată„.

Naufragiul produs în Canalul Mânecii este o tragedie. Gândurile mele sunt la numeroasele persoane dispărute sau rănite, victime ale reţelelor infracţionale care profită de situaţia lor gravă„, a declarat premierul francez Jean Castex.

De asemenea, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a convocat o reuniune de urgenţă a Guvernului.

Amintim, mii de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu se aventurează în fiecare lună să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie. Conform autorităţilor britanice, peste 23.000 de imigranţi clandestini au reuşit anul acesta să ajungă pe terioriul Marii Britanii, pentru a cere azil.

În mod constant, guvernul de la Londra a acuzat autorităţile franceze de neglijenţă în gestionarea afluxului de imigranţi spre insulă.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele