Aproximativ 2000 de persoane în marș din Piața Victoriei spre Piața Universității! Se scandează „Libertate!”, „Jos comunismul!” și „PSD, ciuma roșie”

0

Câteva sute de persoane s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Piața Universității

UPDATE 17:51 Coloana se îndreaptă pe Magheru spre Piața Universității. Jandarmii sunt apostrofați de manifestanți. Li se strigă „Slugilor!” și „Jandarmeria apără hoția!”

UPDATE 17:49 Coloana a ajuns în Piața Romană. Participanții la marș aplaudă, în memoria celor care au murit la Revoluție. Se aprind candele și se depun flori la troiță. Se scandează „Cinste lor, cinste lor, eroilor!”

UPDATE 17:30 Coloana se apropie de Piața Romană. Se scandează „Păcat, păcat de sângele vărsat” și „Iliescu după Vișinescu”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”

UPDATE 17:26 Participanții la marș nu au uitat de jandarmii care au intervenit brutal la protestul din 10 august. Ei scandeaza „Jandarmeria apără hoția” și „Rușine să vă fie!” și „PSD, ciuma roșie”

UPDATE 17:20 Oamenii au plecat în mars spre Piața Romană. Se scandează „Libertate!” și „Jos comunismul”

Participanții la eveniment sunt rugați să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu 29 de ani. ”Ne vom strânge la ora 16:00 în Piața Victoriei, iar la ora 17:00 vom pleca în marș spre Piața Universității pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou. Ei au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României. Voi credeți?”, mai spun organizatorii. Demersul a fost inițiat de organizațiile Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele