Armata Română cere penalități de peste 8 milioane de euro producătorului de transportoare Piranhia V

1
- Reclama -

Ministerul Apărării a trimis producătorului american General Dynamics o factură de penalități în valoare de peste 8 milioane de euro, pentru întârzierea livrării primelor 36 de transportoare blindate Piranha V către armata română, a anunțat jurnalistul TVR Adelin Petrișor.

„Nu avem nici în acest moment un termen la care producătorul ne va livra aceste produse. În schimb, probabil într-o săptămână sau două, o să reușim să avem o negociere cu conducerea”, a precizat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Surse din MApN citate de Adelin Petrișor susțin că armata a refuzat să preia mașinile de luptă pentru că aparatura pentru comunicații este depășită și nu respectă prevederile contractului.

Citește și MAPN semnează azi contractul pentru achiziția blindatelor Piranha 5

„Anumite subansamble care trebuiau să respecte anumite condiții minimale nu au fost acceptate de comisia de la Departamentul de armamente, comisia de specialiști”, a precizat Leș.

Transportoarele Piranha V au fost contractate în ianuarie 2018 pentru circa 895 de milioane de euro de la General Dynamics, care deţin şi o capacitate de producţie în Elveţia. Contractul presupune achiziţia a 227 de transportoare din care o parte ar trebui să fie asamblate în Romania.

- Reclama -

Ministerul Apărării Naţionale a semnat cu compania GDELS-Mowag (General Dynamics European Land Systems) un acord-cadru pentru furnizarea a 227 transportoare blindate pentru trupe, iar valoarea totală a acordului-cadru este de aproximativ 868 milioane de euro.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele