ASF a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social

0

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienților o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private.

„În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanții la acest fond am hotărât de ieri (miercuri — n.r.) să avem o audiere a Consiliului de Administrație al Fondului NN, consiliu format din trei persoane: Marius Popescu, Raluca Țintoiu, Mădălina Ecaterina Ducan. Raluca Țintoiu este și directorul societății NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concediu, Marius Daniel Popescu. În urma audierilor concluziile au fost următoarele: având în vedere circumstanțele create, de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancționarea societății NN Pensii cu amendă contravențională în cuantum de 1% din capitalul social al societății, respectiv suma de 750.000 de lei”, a declarat ion Giurescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Aceasta este cea mai mare amendă din istoria instituției.

Anterior, Viorel Ștefan, ministrul finanţelor, a negat  informația privind intenția guvernanților de a naționaliza Pilonul II de pensii spunând că aceasta nu are „niciun temei și nicio rațiune, politică, economică, financiară, bugetară”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele