ASF a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social

0
- Reclama -

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienților o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private.

„În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanții la acest fond am hotărât de ieri (miercuri — n.r.) să avem o audiere a Consiliului de Administrație al Fondului NN, consiliu format din trei persoane: Marius Popescu, Raluca Țintoiu, Mădălina Ecaterina Ducan. Raluca Țintoiu este și directorul societății NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concediu, Marius Daniel Popescu. În urma audierilor concluziile au fost următoarele: având în vedere circumstanțele create, de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancționarea societății NN Pensii cu amendă contravențională în cuantum de 1% din capitalul social al societății, respectiv suma de 750.000 de lei”, a declarat ion Giurescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Aceasta este cea mai mare amendă din istoria instituției.

Anterior, Viorel Ștefan, ministrul finanţelor, a negat  informația privind intenția guvernanților de a naționaliza Pilonul II de pensii spunând că aceasta nu are „niciun temei și nicio rațiune, politică, economică, financiară, bugetară”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele