Astra Vagoane Călători va realiza 100 de tramvaie noi pentru Primăria Capitalei

0

Astra Vagoane Călători va realiza 100 de tramvaie noi pentru Bucureşti. Primăria Capitalei a informat, oficial, compania arădeană de câştigarea licitaţiei. Astra Vagoane a fost declarată câştigătoare prin decizia instanţei, după ce Gabriela Firea a contestat iniţial decizia CNSC.

 

Astra Vagoane Călători va realiza următoarele tramvaie din Capitală, după ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză companiei din Arad în urma contestaţiei formulate de Primăria condusă de Gabriela Firea.

Primăria Municipiului Bucureşti a trimis marţi către Asocierea Astra Vagoane Călători (România) – CRRC Qingdao Sifang (China) o „Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire ”. Prin această adresă, asocierea menţionată este înştiinţată că a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie şi că i se va comunica data şi ora la care va avea loc semnarea contractului.

Primăria va plăti 840 de milioane de lei pentru cele 100 de tramvaie de tip Astra.

Nicușor Dan explică de ce Firea a renunțat la licitația pentru autobuze electrice și tramvaie

Constructorul din Arad a câştigat iniţial licitaţia, dar Primăria Capitalei a contestat decizia CNSC la Curtea de Apel Bucureşti.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a realizat, însă, un raport din care rezultă că oferta firmei turceşti Durmazlar, dorită de Primărie, trebuia respinsă încă de la bun început şi nu ar fi trebuit să participe la licitaţie.

Astra Vagoane mai livrează tramvaie şi în Cluj Napoca, Galaţi, Oradea şi Arad.

Vezi cum îți păstrezi aerul curat în cameră sau mașină

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele