Aurescu: Contractele nu prevăd plata în ruble a livrărilor de gaze din Rusia

0

Contractele nu prevăd plata în ruble a livrărilor de gaze din Rusia către Europa, deci este imposibil să faci o astfel de plată, declară la RFI ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret care prevede că de vineri, 1 aprilie, cumpărătorii străini trebuie să plătească în ruble pentru gazul rusesc, în caz contrar urmând a fi reziliate contractele.

 

„Ministerul Afacerilor Externe este mai puţin implicat în chestiunile care ţin de securitate energetică, din perspectiva acestor contracte de livrare de gaz, însă, aşa cum au arătat toţi aliaţii care s-au pronunţat pe acest subiect, este clar că prevederile contractelor trebuie respectate. Contractele nu prevăd plata în ruble a acestor livrări de gaze, deci este imposibil să faci o astfel de plată, dacă trebuie să respecţi prevederile contractelor respective”, afirmă ministrul de Externe.

Oficialul precizează că subiectul a fost abordat şi la reuniunea miniştrilor de Externe din statele Formatului Bucureşti 9.

Guvernul va aproba bugetul Fondului de Mediu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele