Aurescu, în vizită în Republica Moldova

1

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, face, vineri, o vizită la Chişinău, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

 

”Acest nou ajutor se înscrie în linia acţiunii constante a României în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 şi este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chişinău, la 29 decembrie 2020”, a transmis Ministerul deExterne, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, programul ministrului va include întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Aureliu Ciocoi, precum şi participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

”Totodată, vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relaţia specială dintre cele două state, precum şi de a asigura cetăţenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care îşi menţine şi onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuţii aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relaţiei bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi a procesului de reforme”, a mai transmis MAE.

Cîțu, ”mână” de fier: Decizia e la Premier!

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele