Autoritățile din Harghita au rămas fără cetățeni pentru recensământ: insistă pentru autorecenzezea celor plecați în străinătate

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, au lansat un apel către cei plecaţi la studii sau la muncă în străinătate să se autorecenzeze şi să-i ajute şi pe membrii familiei care nu au posibilitatea să facă acest lucru, anunță Agenția de presă Rador.

Borboly Csaba a precizat că datele astfel obținute vor putea sta la baza unor viitoare strategii de dezvoltare: „Vor fi niște baze de date care pot sta la baza unor noi strategii, unor noi planuri de acțiuni, chiar pentru noi finanțări europene sau guvernamentale. De aceea noi i-am îndemnat pe toți cei care lucrează sau stau un timp mai îndelungat în străinătate să completeze formularul”.

Vezi și A demarat Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor cu faza de autorecenzare

Borboly a criticat sistemul online de autorecenzare, care este frecvent supraaglomerat și ridică probleme celor care vor să completeze formularul.

„Problema principală cu care ne vom confrunta este aceea că acest recensământ a fost iarăși un proiect care nu a fost bine gândit, care nu a fost bine manageriat și în care milioane de oameni vor fi lăsați afară pentru că sistemul este încărcat, nu prea se reușește să fie trecute în baza de date acele date care sunt recenzate, deci e o dezamăgire acest recensământ”.

Cei care vor să completeze formularul online sau cu ajutorul unui recenzor mai pot apela la această variantă până în data de 15 mai.

În perioada 16 mai – 17 iulie, cei care nu s-au autorecenzat online vor fi chestionați de un recenzor care va veni la domiciliu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele