Stelian Tănase spune că războiul din PSD a fost doar o mascaradă organizată cu scopul de a revigora imaginea șefului PSD

0

Analistul politic Stelian Tănase lansează o ipoteză neașteptată și arată că tot războiul dintre Liviu Dragnea și gruparea opozanților din partid a fost doar de fațadă, adevărata strategie fiind de a-l revigora pe Liviu Dragnea și a-l creiona ca un lider politic autentic, în perspectiva alegerilor prezidențiale.

”Ieri am asistat la o scenă de zile mari. Dragnea a apărut solemn în fața presei însoțit, ca toarta unei căni, de VV Dăncilă, așa-zis prim-ministru. El a răspuns mustăcind satisfăcut la cîteva intrebări. În clipa cind cineva a adresat o intrebare nu lui ci ei, Dragnea a luat-o de un cot și a dus-o de acolo, spre consternarea jurnaliștilor prezenți. VV Dăncilă s-a supus extrem de docilă, s-a lasat impinsă de la spate de șeful ei nepoliticos drept spre ieșire. Scena este antologică, va rămîne in analele bădărăniei din secolul al XXl-lea. Am înțeles incă o dată care sunt relațiile dintre premier și liderul PSD. S-a spus că Dragnea s-a temut ca VV Dăncilă să nu spună vreo prostie despre grațiere si amnistie, sau să arate iar că nu știe să vorbească românește corect. Altfel spus la o adică se poate spune că a protejat-o!

Presa străina il etichetează pe Dragnea – după ultimul CEx – drept „lupul alfa al politicii românești” O fi, dar as cita mai curind un amic – mare simpatizant al lui Dragnea care il face „cotarlă și maidanez.” Singur, etichetele nu rezolvă nimic deși te mai răcoresti ca la poanta unui banc bun. Trebuie să-mi contrazic amicul si să trec la analiză. Mi se pare mai de folos decît zeflemeaua bucureșteană.

Mă întreb mai nou dacă ce am văzut la CEx este adevărat sau nu. A fost cumva o mascarada, așa cum am scris aici în urmă cu citeva zile? Mă refeream la comedia politică doar. Acum aud din toate părțile că e ceva mai grav. Stănescu, Firea, Bădălău, Țuțuianu, Neacșu, etc. s-au prefăcut a-i face disidență lui Liviu Dragnea. De fapt au fost toți complici la spectacolul din CEx. De ce? Dragnea trebuie inventat în vederea campaniilor care se apropie și are nevoie ca de aer de fapte de arme. Trebuie să apară victorios într-o mare bătălie politică. Se cam așternuse plictiseala și praful peste viata de partid. Din 2016 a trecut mult timp, lumea a uitat. Mai ales contra propriului lui partid ii trebuia o victorie. Povestea de la CEx a fost exact asta. Cu o regie minuțioasă, cu roluri scrise de scenariști versați, interpretate de actori – membri CEx. CEx-ul s-a tranformat într-o brigadă de teatru de amatori. S-a simulat apariția din neant a unei facțiuni anti-Dragnea, chiar a unei opoziții în interiorul PSD, în condițiile in care Opozitia este o momîie și n-ai cu cine sa te bați. Magicianul de bîlci Dragnea a demontat așa-zisa răscoală precum iluzionistul Iosefini făcea să dispară obiecte.

Așa se face că a apărut triumfal la ceas de seară pe ecranele tuturor televiziunilor de știri si a debitat verzi și uscate spre capul de locuitor. Unii zvoneri și răspîndaci merg pină acolo încit spun că inclusiv celebra scrisoare a celor „trei, Doamne si toți trei” a fost vizată în prealabil de Liviu Dragnea și talentații lui consilieri de imagine. Se va vedea la pedepse și bonificații cine a fost pe bune un pucist și cine a fost în dublu rol. Zic că unii dintre contestatari s-au înfiltrat anume printre contestatarii lui Dragnea cu scopul precis să le afle și să le controleze mișcările, să colecteze informatii despre ce pun la cale. Trădarea și delațiunea au fost la mare preț în aceste zile și nopti în PSD. S-au vîndut și cumpărat voturi, reputații și cariere. Negustoria a mers zeiss, toata lumea e bucuroasă. S-au traficat posturi și mai ales fonduri de la buget. A fost o partidă de vânătoare în toată regula.

Ceasul răfuielilor în PSD încă nu a sosit, și nici omul negru nu și-a făcut apariția.”, scrie Stelian Tănase, pe blogul personal.

Citește și VIDEO Un nou filmuleț mut cu Dăncilă la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu șeful S&D, căruia i-a spus situația reală din România

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele