Mai multe restricţii impuse de epidemia de COVID-19 vor fi eliminate, începând de pe 15 iunie.
Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar şi mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.
Următorul val, care ar putea viza restaurantele, la 1 iulie.
Conform noilor reglementări, se măreşte la şase numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeţii, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi alte activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.
Începând de luni, evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane, iar evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.
Ce spun antreprenorii din Horeca despre deschiderea teraselor
De asemenea, se măreşte la şase numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.
Se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, respectiv mall-urile. Se vor deschide doar magazinele, restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri şi cinematografele urmând să rămână închise.
Care sunt oportunitățile industriei restaurantelor de azi înainte