Bacalbaşa, comparaţii între Fâşia Gaza și Piaţa Victoriei: “Acolo au împuşcat 171 de persoane, nu am văzut să se spună că se încalcă legi”

0

Deputatul PSD, Nicolae Bacalbaşa, a explicat faptul că în alte părţi ale lumii au loc incidente soldate cu morţi şi nu se mai spune că sunt încălcate legi, în schimb în România se pune accent pe faptul că intervenţia jandarmilor a fost dură.

Întrebat la RFI cum dacă i s-a părut prea violentă intervenţia jandarmilor în data de 10 august, la protestul din Piaţa Victoriei, Nicolae Bacalbaşa a venit cu o comparaţie nepotrivită: „Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci… zicându-se că se încalcă legi acolo”.

Ulterior, întrebat dacă sugerează că jandarmii ar fi trebuit să fie mai violenţi, deputatul PSD a precizat. „Nu, jandarmii au acţionat conform tuturor normelor legale“, a afirmat Bacalbaşa, cel care a subliniat că „ultraşii sunt subv controlul unor structuri din serviciile de informaţii“.

Citește și Parchetul General transmite că nu există și nu a existat vreun dosar privind presupusa tentativă de asasinat a lui Dragnea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele