Bădălău a ajuns vicepreşedinte la Curtea de Conturi

0
- Reclama -

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu – pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi candidaturii lui Niculae Bădălău (PSD) – pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

 

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget; pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa.

Au existat 16 dosare retrase.

- Reclama -

Cei şapte candidaţi avizaţi luni de comisii urmează să fie validaţi marţi, în şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Deputații și senatorii se ”bat” pe aceste funcții dat fiind că un vicepreședinte ajunge să câștige aproape 20 de mii de lei pe lună, iar un consilier nu mai puțin de 6 mii de lei.

Cine sunt Bădălau și ”tata” Sârbu

Nicolae Bădălău este unul dintre baronii PSD, apropiat al lui Liviu Dragnea. Bădălău a devenit ”celebru” pentru că în cadrul unei nunți a adresat injurii la adresa românilor care lucrează în afara României: vezi aici

Ilie Sârbu s-a retras din prima linie a politicii românești după ce a fost implicat alături de mai mulți PSD-iști, printre care și Viorel Hrebenciuc, în tentativa de retrocedare a sute de hectare de pădure. Întreaga schemă era o fraudă imensă. Sârbu a scăpat totuși de acuzații, după care a fost ”parcat” pe un salariu bun la Curtea de Conturi.

Vezi aici: Viorel Hrebenciuc, Marele Păpușar poate primi 12 ani de pușcărie. Andrei Hrebenciuc a mers cot la cot cu tatăl în gruparea infracțională

Ilie Sârbu este socrul lui Victor Ponta și tatăl Dacianei Sârbu.

În 2014, lucrurile arătau destul de rău pentru Sarbu:

DNA: Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi directorul Romsilva Adam Crăciunescu, URMĂRIŢI PENAL

Ilie Sârbu este cercetat pentru folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat , precizează DNA.

În cazul lui Viorel Hrebenciuc , urmărirea penală vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, iar Adam Crăciunescu , pentru abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit procurorilor de la DNA Braşov care instrumentează dosarul, prejudiciul creat Romsilva în această cauză este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele