Bădălău ne spune cu cât cotizează parlamentarii PSD la miting și de ce să se îmbrace cetățenii prezenți în alb

0

Mult anunțatul miting PSD de pe 9 iunie contra “abuzurilor din justitie” este pus la cale cu mare grijă de către oamenii cu influiență în partid.Toți parlamentarii PSD de Giurgiu au contribuit cu „undeva la 9.100 de lei” fiecare pentru organizarea marelui miting anunțat de Liviu Dragnea, sâmbătă, în Piața Victoriei, a declarat senatorul Niculae Bădălău care promite că va mobiliza pentru manifestație peste 10.000 de oameni din județ.

“Cred că trebuie să protestăm împotriva abuzurilor, vorbim în general despre abuzurile din justiţie, din zona asta, pentru că aţi văzut şi dvs. şi în anumite instituţii în care chiar dacă se spune că noi avem guvern şi avem parlament, e foarte adevărat, e foarte clar că ele sunt independente sau între ghilimele şi noi nu putem acţiona acolo. Ele trebuie reformate de absolut toţi factorii, inclusiv de domnul preşedinte. De la Giurgiu o să vină peste 10.000 de oameni. Ştiu că în momentul ăsta s-a discutat cu toţi preşedinţii de organizaţii locale. Giurgiu e mult mai avantajat, pentru că e în apropierea Bucureştiului. (…) Toţi cei 5 parlamentari de Giurgiu au contribuit la asta, dar şi alţi membri cu cât ne permite legea, cred că undeva la 9.100 (de lei – n.r.) de parlamentar e legal”, a declarat Niculae Bădălău

El estimează că vor fi în total peste 300.000 de oameni la mitingul de sâmbătă. Întrebat de ce li s-a cerut social-democraţilor să se îmbrace în alb la miting, Bădălău a precizat: “Pentru că e seară, să fim mai vizibili şi pentru că e vară”. Cei care vin la miting vor avea pancarte “împotriva abuzurilor”, dar nu pancarte pentru susţinerea premierului Dăncilă, a menţionat el.

Tema mitingului a fost schimbată în mai multe rânduri, la început fiind prezentat  ca un miting pentru susținrea familie tradiționale, după aceea pentru susținerea actualului premier, pentru ca în cele din urmă sa fie contra “abuzurilor din justiție”.

Cu o zi înaintea mitingului PSD, pe data de 8 iunie, liderul partidului își așteaptă sentința finală în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Ieri ICCJ l-a condamant într-o decizie finală pe fostul ministru al turismului în guvernul Boc Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu excutare în doasrul “Gala Bute”. Fostul ministu al turmsimului a dat de înțeles în mai multe rânduri că nu se va întorce în țară în urma unui verdict dur pentru că ar fi  doar o victimă a “statului paralel”.

Citește și Iohannis, despre mitingul PSD:O abordare caraghioasă şi pur populistă

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele