Iohannis, despre mitingul PSD: “O abordare caraghioasă şi pur populistă”

0

Președintele României a avut un comentariu dur referitor la mitingul organizat de PSD pe 9 iunie. Întrebat de un jurnalist care este opinia lui vizavi de miting, Iohannis a declarat că în nicio societate normală puterea nu își orgnizează propriile mitinguri, mitingurile revenind în rolul societății civile și opoziției în caz de nemulțumiri. Șeful statului a completat spunând că puterea are totul la dipoziție pentru a rezolva probleme țării, instrumente precum parlamentul sau guvernul și descrie acest miting de autosusținere ca fiind o “abordare caraghioasă şi pur populistă”.

„Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal într-o democraţie cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală miting de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă”, a declarat preşedintele Iohannis, potrivit News.ro.

Mitingul organizat de PSD va avea loc în 9 iunie de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, şi va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept, a afirmat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul partidului, Liviu Dragnea.

Citește și Iohannis: nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele