Barna amintește despre sprijinul UDMR pentru Secția Specială

0

Dan Barna a declarat că amendamentul UDMR prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General este unul „toxic” și „de neacceptat”:

 

Ministrul Justiției, Stelian Ion vorbea și el despre susținerea Secției de către UDMR, formațiune politică care a votat alături de PSD și ALDE pentru înființarea secției. SIIJ, până acum, a fost eminamente inutilă. În plus, a reușit să albească parțial doi foști politicieni penali: Hrebenciuc și Ghiță.

Vezi Ghiță mai scapă de un dosar grație Secției Speciale și actualului judecător CCR Gheorghe Stan

„Acest amendament toxic prin care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat. Atâta timp cât nu găsim o soluție, o sesiune specială în Parlament este prematură”, a declarat Dan Barna.

Copreședintele USRPLUS a mai adăugat că se află în fața unei negocieri foarte complicate în cadrul coaliției: „Suntem în fața unei negocieri foarte complicate. Obiectivul este de a găsi o soluție de deblocare a SIIJ, vom vedea dacă vom ajunge la un consens”, a mai declarat Barna.

Reacția vicepremierului vine la scurt timp după ce Florin Cîțu a declarat că soluția trebuie găsită în Parlament:

Vezi și Iordache, mesaj către Comisia De La Veneția: “Este exclus ca PSD să renunţe la secţia pentru anchetarea magistraţilor”

„Aceste lucruri trebuie discutate și soluția trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și coaliția să găsească o soluție pentru a trece peste acest moment”, a declarat Florin Cîțu luni.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a criticat duminică poziția UDMR în ceea ce privește desființarea Secției Speciale, spunând că „n-am desfiinţat-o pentru că o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau, la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele