Florin Cîțu: ar fi culmea acum să venim să introducem taxe

1
Florin Citu

Florin Cîţu a afirmat că el, ca membru al PNL, nu susţine taxe noi şi nici redimensionarea sistemului de taxare, ca reacție la afirmația lui Marcel Ciolacu că PSD susţine în continuare introducerea impozitului progresiv, dar și noi măsuri sociale, până la 1 iunie.

 

Preşedintele Senatului a mai spus și despre conducerea PNL că va veni în Biroul Executiv, cu o astfel de soluţie, pentru un vot.

”Eu vă spun acum ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem, şi avem şi în programul de guvernare, nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare. PNL a venit cu soluţii în 2020 şi 2021 care au crescut gradul de colectare, sunt doi ani record”, a spus preşedintele Senatului.

Florin Cîţu a precizat că ”ar fi culmea acum să venim acum să venim să introducem taxe, pentru că asta ar însemna mai puţini bani la buget”.

”Binenţeles, conducerea PNL va veni, dacă se va ajunge acolo, va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin această soluţie”, a mai precizat el.

Vezi și Cîțu, mesaj direct spre Guvern și BNR: indiferent de șoc există soluții care să ducă la rezultate bune

Despre majorarea pensiilor, anul acesta, Florin Cîţu a răspuns: ”Perfect, dacă există resurse. Toate se fac într-un cadru fiscal care deja este aprobat, cu un deficit de 5,8% din PIB, dacă sunt resurse, orice măsură poate să aibă loc. Aici Ministerul de Finanţe trebuie să spună dacă sunt resurse sau nu”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele