Barna, atac la medicii care descurajează vaccinarea

0

Dan Barna a afirmat, vineri la Sibiu, că este regretabil faptul că sunt medici care descurajează vaccinarea. Vicepremierul a adăugat că în aceste cazuri trebuie pusă sub semnul întrebării ideea că „este o cuvenire” contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

 

„Faptul că există şi aud cu tristeţe şi un fel de amărăciune faptul că sunt medici care chiar descurajează vaccinarea promovând fake news-uri din acestea caraghioase este un lucru regretabil. E părerea mea. Eu cred că în momentul în care medicii susţinuţi şi finanţaţi de stat promovează politici împotriva politicii statului, ideea aceasta că este o cuvenire contractul cu Casa şi beneficiul de suport public este o chestiune care trebuie pusă sub semnul întrebării. Mie mi se pare de neacceptat ca medici de familie să îi dezinformeze pe oameni că vaccinul le va afecta sănătatea, îi va îmbolnăvi şi toate celelalte grozăvii pe care le-am văzut. Înţeleg dreptul fiecărui om de a se vaccina sau nu, dar dincolo de asta, când eşti medic şi se presupune că îţi pasă de sănătatea comunităţii, trebuie să ai un comportament şi o atitudine de promovare a liniilor acestora foarte clare de sănătate publică. Hai să nu ne mai dăm după deget, vaccinul este singura soluţie reală prin care putem să trecem de această pandemie”, a declarat Dan Barna, vineri la Sibiu.

El a mai spus că riscul celui de-al patrulea val al pandemiei nu a dispărut, de aceea este necesară promovarea şi încurajarea vaccinării.

Cioloș vrea ca el și Barna să nu mai candideze la șefia USR-Plus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele