Băsescu vrea referendum pe 26 mai

0

Traian Băsescu a subliniat că în 26 mai sunt cele mai importante alegeri europarlamentare care s-au desfășurat vreodată în România. Fostul președinte este de acord cu un referendum de ziua alegerilor.

„Eu, dacă aş fi preşedinte, probabil că m-aş îndrepta către un referendum. Aş găsi o întrebare care să stimuleze venirea la vot. Electoratul PSD e mult mai disciplinat decât al partidelor de dreapta şi atunci, dacă vrei să îl aduci la vot, trebuie să îi mai dai ceva, ceva de mare interes. Aş găsi o astfel de întrebare, că-i liber să pună orice întrebare vrea. Marele autogol ar fi dacă, spre exemplu, ar pune o întrebare legată de justiţie şi nu s-ar face cvorum. Şi atunci n-aş risca să pun o întrebare pe justiţie. În schimb, aş căuta o soluţie care să mă ducă la succes, frate! Ca aia de genul «Vreţi 300 de parlamentari?» «Da»”, a declarat Traian Băsescu, luni seara, într-o emisiune TV.

Citește și Plumb nu vrea referendum împotriva penalilor în ziua alegerilor pentru europarlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanşarea unui referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.

Dan Barna a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că acest referendum este mai necesar ca niciodată şi legimitatea demersului este dată de cei un milion de români care au semnat pentru iniţiativa “Fără penali”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele