Bica rămâne cu condamnarea de 4 ani în dosarul Tender

0
- Reclama -

Bica rămâne cu condamnarea de 4 ani în dosarul Tender. Înalta Curte de Casaţie și Justiție (ICCJ) a decis, miercuri, respingerea recursului în casație, ca nefondat, depus de Alina Bica față de condamnarea de 4 ani primită în dosarul favorizării omului de afaceri Ovidiu Tender.

 

Decizia Instanței Supreme este definitivă, conform minutei. În prezent, Alina Bica se află în Italia.

Vezi Alina Bica a fost arestată în Italia

Judecătoarea Eleni Marcu a făcut opinie separată la sentința Curții Supreme, potrivit surselor G4Media.ro. Judecătoarea Eleni Marcu a fost vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa şi a semnat scrisoarea şefilor de instanţe care au condamnat protestele magistraţilor împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE la legile Justiţiei. Vezi aici mai multe detalii.

Marcu a fost promovată la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de către Secţia pentru judecători a CSM după ce a fost au selectată de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

- Reclama -

Vezi și Lia Savonea, aleasă președinte al CSM! Judecătoarea este considerată apropiată de PSD

Minuta instanței

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpată până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 ianuarie 2021 Cu opinia separată: În sensul admiterii recursului în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela, casării deciziei recurate şi achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infracțiunii prevăzute de art. 269 alin. (1) din Codul penal, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală.”

Citește despre cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele