Birocrația a închis o secție a unui spital din România

0
Spitale

Secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal Timişoara şi-a interrupt activitatea, temporar, după ce unitatea medical a primit târziu un răspuns din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare care a solicitat revizuirea dosarului pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. Aproximativ 100 de pacienţi sunt afectaţi, după ce acceleratorul a fost oprit joi.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, a declarat pentru News.ro că instituţia pe care o conduce a solicitat o autorizaţie pentru accelerator încă din luna mai, însă răspunsul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare a venit ”abia acum”, iar în acest răspuns se solicit revizuirea dosarului, astfel că soluţia este oprirea activităţii secţiei de Radioterapie, informează news.ro.

“Acceleratorul a avut o autorizaţie până în iulie, noi am trimis în luna mai documentaţia şi abia acum am primit un raspuns de la CNCAN, în care ne solicită să revizuim niste documente. Erau documente care nu aveau legătură cu starea tehnică a aparatului. Ne cer ca în 30 de zile să le trimitem documentele refăcute. La sfârşitul adresei, ne atrag atenţia că răspundem penal dacă aparatul funcţionează fără avize. Nu am avut ce să facem, nu ne putem asuma aşa ceva. Am luat legătura cu CNCAN, mâine sperăm să ne dea în scris avizul. Dacă nu ar fi fost prevederea că răspundem în faţa legii, nu opream activitatea”, a declarat Olimpia Oprea.Bolnavii care necesită tratament de radioterapie au rămas în spital, iar cei care urmează procedurile în regim de internare de zi, au fost anunţaţi că în momentul în care se reporneşte activitatea, vor fi anunţaţi.

Citește și: Calendar admitere în învățământul profesional și în școlile duale 2020. Școlile trebuie să organizeze în mai ședințe de instruire cu elevii și părinții

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele