Bitcoinul nu valorează nimic, susține CEO-ul JPMorgan

0
cripto bitcoin pjmorgan

Jamie Dimon, președinte și CEO al JPMorgan, nu este un fan al bitcoinului, cea mai mare criptomonedă după valoarea de piață.

 

„Eu personal cred că bitcoinul nu valorează nimic”, a spus Dimon în cadrul unui eveniment al Institutului de Finanțe Internaționale, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, gigantul bancar JP Morgan va oferi clienților săi acces la bitcoin.

Jamie Dimon a adăugat: „Nu vreau să fiu purtător de cuvânt – nu-mi pasă. Pentru mine nu face nicio diferență. Clienții noștri sunt adulți. Nu sunt de accord, dar asta fac piețele. Deci, dacă vor să aibă acces pentru a cumpăra bitcoin, nu putem să-i ignorăm, dar le putem oferi acces legitim, cât mai curat posibil”.

În februarie 2019, JPMorgan a spus că va lansa o monedă digitală numită JPM Coin, iar în octombrie 2020, compania a creat o nouă unitate pentru proiectele blockchain. În august, a început să ofere clienților săi de gestionare a averii acces la fonduri crypto, a raportat CNBC.

Totuși, Dimon s-a menținut ferm în perspectiva sa anti-crypto. Și, deși crede că Bitcoin va fi prezent pe piețe pe termen lung, „am crezut întotdeauna că va fi făcut ilegal undeva, așa cum China l-a făcut ilegal, așa cred că este un fel de «aur al prostului»”.

Dimon i-a spus lui Jim VandeHei, CEO Axios, că în opinia sa „autoritățile de reglementare vor regla această piață”.

Guvernul SUA s-a concentrat, recent, mai mult pe reglementarea piețelor criptomonedelor. Vineri, Bloomberg a anunțat că administrația Biden cântărește un ordin executiv care ar conduce agențiile federale să studieze și să ofere recomandări pe piața crypto.

Cu toate acestea, deși se poate întâmpla o reglementare sporită, președintele Federal Reserve, Jerome Powell, a clarificat la sfârșitul lunii septembrie că nu are intenția de a interzice bitcoinul în SUA.

Vezi și Bitcoin a scăzut cu peste 10% după ce El Salvador a adoptat criptomoneda ca mijloc legal de plată

Unii experți financiari susțin că reglementarea bine gândită ar fi benefică în SUA.

„Dacă oamenii vor ca monedele virtuale să devină mai mult un activ de masă, atunci cred că reglementarea este un prim pas necesar”, a declarant pentru CNBC Anjali Jariwala, planificator financiar certificat, contabil public certificat și fondator al Fit Advisors.

Susținătorii criptomonedelor sunt atenți la reglementări suplimentare – își fac griji că anumite cadre de reglementare pot înăbuși inovația crypto în SUA și pot împinge afacerile în străinătate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele