Bogăția liderilor UDMR care nu văd nimic rău în rasismul lui Viktor Orban

1

Declarațiile rasiste ale liderului de la Budapesta, Viktor Orban de la Băile Tușnad, au pus lupa presei pe liderii UDMR din România. Deși Președintele Iohannis a cerut clarificări cu privire la aceste declarații, dat fiind că Orban făcut aceste afirmații în inima României la un eveniment marca UDMR, șeful maghiarilor români, Kelemen Hunor refuză să se dezică de afirmațiile rasiste.

Viktor Orban a vorbit de spre ”puritatea” maghiarilor care nu sunt ”o rasă mixtă”, dar și despre ”amestecul rasial”.

Toate aceste sunt bazaconii născute din mintea unui lider care tocmai a câștigat alegerile în mod categoric în Ungaria. Orban propagă astfel de declarații, face o astfel de educație ”rasială”, iar conflictul pe care l-a creat cu Occidentul ”impur” și permisiv la migrație l-a ajutat să câștige alegerile în Ungaria la începutul lui 2022.

Vezi și Klaus Iohannis vede ”inadmisibil” discursul lui Viktor Orban la Tușnad

Orban și liderii UDMR

Viktor Orban primește procente bune la alegerile generale din Ungaria de la românii maghiari cu dublă cetățenie (româno-maghiară), deci este interesat să investească în România, mai precis în Harghita și Covasna, unde aceștia trăiesc.

Exemplele sunt multiple, unul dintre acestea este cubul de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe. Sigur, clubul sportiv e face parte din ideea de ”circ”… ”Pâine” vine altfel, iar cea mai multă pâine vine la liderii UDMR.

Cifre semi-oficiale vorbesc despre investiții de aproape 500 de milioane de euro venite dinspre Ungaria spre Harghita și Covasna… foarte bine, nu?

Întrebare: dacă Hunor și ceilalți miniștri UDMR sunt așa buni prieteni cu Viktor Orban, un prieten al criminalului Vladimir Putin, nu ar trebui Iohannis și Ciucă și Hellvig (SRI) să își pună probleme la adresa siguranței României?

Dar, să ne întoarcem la liderii UDMR pe care îi găsim foarte avuți!

Kelemen Hunor, terenuri, tablouri, case și bani, mulți bani

Liderul incontestabil al UDMR, Hunor deține două terenuri agricole, unul în Cluj-Napoca de 700 mp și unul în Harghita de 4.000 mp și trei terenuri intravilane, două în Cluj și unul în Harghita.

La acestea se mai adaugă și trei case de locuit, două în Cluj și una în Harghita.

Kelemen Hunor mai are două autovehicule, un Ford din 2004 și o Toyota din 2020, dar și tablouri realizate de artiști contemporani, evaluate la 6.000 de euro. În conturi acesta deține aproape 420.000 de lei (aprox. 84.000 de euro). În ce privesc veniturile, Kelemen Hunor a primit 158.000 de lei (aprox. 32.000 de euro) din indemnizația de vicepremier, la care se adaugă un salariu de 151.000 de lei (aprox. 30.000 de euro) provenit de la UDMR.

Vezi și Hunor, șeful UDMR vorbește către români: ”haideţi să înjumătăţim TVA şi să reducem accizele”

Tanczos Barna, cu afaceri în Ungaria, a refuzat să comenteze ”supremația” rasei maghiare

O avere semnificativă deține și ministrul Mediului Tanczos Barna, cel care, invitat într-o emisiune la Digi24, a refuzat pur și simplu să comenteze afirmațiile făcute de Viktor Orban în România. Conform declarației sale de interese, Barna este președinte al Fundației Mens Sana Miercurea Ciuc, care în ultimii ani a primit numeroase ajutoare financiare din partea guvernului Ungariei. În 2021, fundația a deschis un centru de cardiologie la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc printr-un ajutor de la Budapesta.

În ce privește averea sa, Barna deține cinci terenuri în comuna Sâncrăieni, județul Harghita, două dintre acestea având o suprafață de peste 20.000 de mp.

În aceeași comună ministrul deține și o casă de locuit de 280 mp, însă nu deține vreun autovehicul, bijuterii ori obiecte de artă. În materie de economii, liderul maghiar are 17 conturi bancare în lei, euro și forinți, în care însumează suma de 385.000 de lei (78.000 de euro) și a împrumutat către SC Green Farm SRL peste 700.000 de lei. Respectiva firmă își desfășoară o parte din afaceri și în Ungaria, acolo unde a plantat deja gazonul pentru stadion din orașul Kisvárda, unde joacă echipa de fotbal FC Kisvárda. La capitolul venituri, singurul câștig al lui Tanczos Barna este cel din salariul din ministru care i-a adus anul trecut peste 170.000 de lei.

Ministrul Dezvoltării, un UDMR-ist mai modest

Conform declarației de avere, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila deține un teren intravilan și o casă de locuit în Oradea, două autoturisme, o Skoda și un Volkswagen și trei conturi bancare care însumează 220.000 de lei (44.000 de lei).

Cseke Attila a câștigat în 2021 un salariu de 150.000 de lei de la minister. La avuția familiei se mai adaugă și 64.000 de lei din salariul soției acestuia, care este consilier parlamentar.

Comunitățile maghiare din regiunea europeană primesc anual milioane de euro, printr-o fundație înființată în anul 2011, numită Gabor Bethlen. Nici comunitatea maghiară din Transilvania nu a făcut excepție, iar sumele pe care le-au primit ar fi în medie cam 50 de milioane de euro anual. În acest context, analiștii se întreabă dacă circul făcut de Viktor Orban la Băile Tușnad, se ”justifică” și de ce UDMR nu a luat poziție față de această situație.

În 2021, Fondul Gábor Bethlen a acordat o sumă semnificativ mai mică de finanțare pentru organizațiile maghiare din afara Ungariei, comparativ cu anii precedenți. Granturile mari de până la miliarde de HUF aproape lipsesc pentru Transilvania; investițiile imobiliare începute mai devreme vor fi finalizate, dar nu se mai fac investiții noi, potrivit atlatszo.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele