Bucureștiul lăsat sub gunoaie peste weekend de către firmele de salubritate

1

Obiective precum Piața Unirii sau Gara de Nord zac sub gunoaie pentru că românii nu sunt civilizați, dar și pentru că firmele de salubritate nu-și fac deloc treaba. Este și mai grav că parcurile din fața celor doua obiective, cu potențial turistic, sunt neîngrijite. Acestea ar putea fi oaze de liniște într-un oraș extrem de zgomotos și poluat, nu gropi de gunoi!

 

Parcul din Piața Unirii și șeful Gărzii de mediu

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, reclamă că centrul municipiului Bucureşti este plin de gunoaie din cauza companiei municipale despre ai cărei angajaţi susţine că „nu îşi fac treaba sub nicio formă”. Într-un clip filmat în parcul în zona „Unirii” din Capitală, Berceanu arată coşuri de gunoi pline, lângă care au fost aşezate deşeuri aruncate la întâmplare, dar şi saci cu gunoi lăsaţi în parc. El anunţă că Garda de Mediu va aplica amenzi şi că va discuta cu cei de la Primăria Capitalei pentru a găsi o soluţie în vedea igienizării zonei.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

„Parcul Unirii, vizavi de magazinul Unirea.  Ăsta este modul în care înţelege compania municipală să-şi facă treaba, în mijlocul Bucureştiului, aşa arată. O bătaie de joc, evident, şi pentru asta vor lua foarte multe amenzi, până vor învăţa să-şi facă treaba, deocamdată nu au învăţat absolut nimic. Un dezastru se numeşte curăţenia în mijlocul Bucureştiului” afirmă şeful Gărzii Naţionale de Mediu în timp ce filmează imaginile cu deşeuri aruncate în parc, în jurul coşurilor de gunoi pline.

Vezi și Dezastru ecologic pe câmpurile de lângă municipiul Ploiești

Conform acestuia „salubrizarea e ultimul lucru, probabil, care se întâmplă” în parcul din centrul Capitalei.

Gara de Nord, obiectiv turistic

Parcul din fața Gării de Nord, deși reabilitat în ultimii ani de primarul Tudorache, zace permanent sub gunoiul lăsat în urmă de oamenii străzii care își fac aici veacul. 

Totuși, situația din fiecare zi de luni este următoarea: gunoiul pus în coșuri peste weekend se revarsă peste marginea acestora pentru că firma de curățenie nu trimite pe nimeni să le golească la timp.

@informateca.ro

#garadenordbucuresti #sector1 #clotildearmand #romprest #gardademediu #mediu #gunoaie #informateca #fyiral #bucuresti

♬ original sound – Informateca.ro

Piatra de temelie a gării a fost pusă la 10 septembrie 1868 în prezența lui Carol I, pe un loc ales de domnitor.

Din 13 septembrie 1872, când s-a inaugurat această gară, s-a dat în exploatare circulația feroviară pe linia Roman–Galați–București–Pitești. Stația a fost denumită inițial Gara Târgoviștei (pentru că artera numită astăzi Calea Griviței se numea pe vremea aceea Calea Târgoviștei) urmând ca în 1888 să ia denumirea actuală.

 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele