Bursele și prețul petrolului au urcat

0
- Reclama -

Bursele au crescut luni la nivel global, investitorii sperând că băncile centrale vor reduce dobânzile pentru a reduce impactul economic al epidemiei de coronavirus, în timp ce preţurile petrolului au urcat cu peste 4%, inversând declinul iniţial.

Fabricile la nivel mondial au fost afectate în februarie din cauza epidemiei, iar activităţile din China au scăzut într-un ritm record, potrivit sondajelor din piaţă, mărind probabilitatea unei reacţii de politici coordonate din partea băncilor centrale, pentru a preveni o recesiune globală.

Dolarul a coborât la un nou minim al ultimei luni faţă de un coş de valute, după ce Rezerva Federală, Banca Japoniei şi Banca Angliei au indicat disponibilitatea de a lua măsuri pentru a compensa impactul economic al coronavirusului. Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a scăzut la un minim istoric de 1,03%. Randamentul obligaţiunilor germane cu scadenţa de 10 ani, de referinţă pentru zona euro, a scăzut la -0,67%, cel mai redus nivel din ultimele şase luni.

Citește și: Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în afara Chinei

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele