Capitala și 20 de judeţe, sub avertizare cod portocaliu de vijelii

0

Peste 20 de judeţe şi Capitala se află sub avertizare cod portocaliu de vijelii şi de precipitaţii de miercuri de la ora 12:00 până joi la aceeaşi oră. Alte judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică.

 

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de precipitaţii şi vijelii pentru intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00, vizate fiind jumătatea de nord a Moldovei, local Transilvania, Muntenia şi nord-estul Olteniei.

”Vor fi averse torenţiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35…40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp”, precizează ANM.

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost emisă pentru perioada 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00.

”În intervalul menţionat, în centrul, nordul şi nord-estul ţării, apoi şi în sud şi est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25…40 l/mp”, anunţăANM.

Ce progrese înregistrează UE în ceea ce privește stoparea dependenței sale de energia rusească?

De asemenea, a fost emisă pentru miercuri şi o avertizare cod galben de caniculă, pentru judeţe din Muntenia şi din partea de sud a Moldovei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele