Carmen Dan: “Văd o regie slabă, cu doi regizori diletanți care pretind că au talent, domnul președinte Iohannis și domnul procuror general Lazăr”

0

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a lansat, luni seara, la România TV, un atac dur la șeful statului și la procurorul general, cu referire la protestul din 10 august. ”Eu văd o regie slabă, cu doi regizori diletanți care pretind că au talent, domnul președinte Iohannis și domnul procuror general Lazăr”, a declarat Carmen Dan. Ministru de interne l-a acuzat pe șeful statului că s-ar fi antepronunțat în ce privește vinovății pentru violențele de la mitingul diasporei. Procurorului general i-a reproșat că nu se ocupă de dosarul care vizează violențele împotriva jandarmilor.

Cele mai importante declarații făcute de Carmen Dan la România TV:

 • Ancheta este neechilibrată. Toți ne dorim să știm ce s-a întâmplat.
 • Sunt trei dosare și mi se pare absolut normal ca atenția Parchetului General să fie distribuită în mod echidistant și să vedem că se întâmplă ceva și în celelalte dosare, în cel la Judecătoria Sectorului 1.
 • Mai sunt 157 de persoane care sunt izolate în imagini, este o muncă foarte dificilă. Au fost urmărite peste 60 de mii de minute dintr-un total de 414 mii de minute.
 • Nu mi se pare firesc ca acest dosar în care nu am auzit să fie chemată măcar o persoană la audieri. Eu cred că ar trebui să se întâmple cât timp avem cel puțin cele 69 de persoane.
 • Carmen Dan l-a acuzat din nou pe șeful statului, Klaus Iohannis, că i-a dat indicii procurorului general în legătură cu ancheta. Dan s-a declarat ”convinsă” că șeful statului și-ar fi depășit atribuțiile.
 • Din păcate, toată atenția procurorului general este îndreptată doar asupra acestui dosar.
 • Eu văd o regie slabă, cu doi regizori diletanți care pretind că au talent, domnul președinte Iohannis și domnul procuror general Lazăr
 • Am pus la dispoziția procurorului general toate documentele și informațiile solicitate. Am pus la dispoziția procurorului general și 15 polițiști
 • I-aș pune o întrebare directă. L-aș întreba: are cumva nevoie de sprijinul ministerului de interne și pentru celălalt dosar. Noi îi punem la dispoziție resursa umana ca să ne asigurăm că și acea anchetă intră într-un ritm firesc.
 • Cei care au provocat violențele nu sunt jandarmi, cei care au provocat violențele stau foarte liniștiți pentru că nimeni nu-i cheamă și nimeni nu-i deranjează. Nici acum nu știm cine sunt autorii violențelor din februarie 2017.
 • Din punctul meu de vedere domnul președinte s-a antepronunțat. Putea să ceară informații referitoare la manifestația din 10 august, sunt convinsă că după ce i s-ar fi pus la dispoziție ar fi fost îndreptățit să-și formeze informații.
 • Carmen Dan a spus din nou că se așteaptă să fie citată la Parchet și că și-ar dori să fie ”cireașa de pe tort”.
 • Aștept de la președintele României să rămână în acea zonă de echilibru, de echidistanță și să lase organele judiciare să-și facă treaba, pentru că toți așteptăm să aflăm ce s-a întâmplat. Mie îmi face impresia că domnul președinte este deja în campanie. și nu de acum. Punând cap la cap momente din ultima perioadă, arată că nu este în acea zonă de echidistanță. Nu este acel mediator, care așteaptă societatea să fie.

Citește și Frans Timmermans mesaj către Viorica Dăncilă în Parlamentul European:Nu funcţionează cu mine

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele